Naučnici otkrili i imenovali novi organ u tijelu čovjeka

05/01/2017 17:05

Naučnici otkrili i imenovali novi organ u tijelu čovjeka

Izgleda da će se cjelokupna nauka koja se na bilo koji način bavi ljudskim tijelom promijeniti samo zbog jednog naučnog otkrića.

U pitanju nije mala stvar, jer su naučnici uspjeli da otkriju i imenuju još jedan ljudski organ, koji još uvijek nije u potpunosti ispitan.

Ipak, poznato je da se zove mezenterijum i da se nalazi u digestivnom traktu, ali njegova tačna funkcija još uvijek nije poznata.

U početku se vjerovalo da mezenterijum predstavlja složenu strukturu koja se sastoji iz dijelova, a koja postoji kako bi nervi i krvni sudovi uspjeli da dođu do crijevnih ćelija i održe sistem “na mjestu”, ali su nedavno naučnici došli do novih zaključaka.

Na osnovu rezultata različitih istraživanja naučnici su došli do zaključka da je mezeterijum poseban, kontinuirani organ. Upravo zbog toga će uskoro svi udžbenici morati nanovo da se pišu.

Vjeruje se da bi ovakvo otkriće moglo da bude veoma značajno za medicinsku nauku i da bi moglo da pomogne da se bolje razumije funkcionisanje ljudskog organizma, ali i da se dođe do efikasnijih načina liječenja određenih bolesti.

Prvo što bi naučnici trebalo da riješe jeste pitanje – koja je funkcija ovog organa i kakva je njegova uloga kada je riječ o bolestima abdomena?

05/01/2017 17:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px