Kofer koji misli za vas

10/11/2014 15:18

Kofer koji misli za vas

Vjerovatno je svako bar jednom bio u žurbi i natrpao gomilu stvari u kofer, a kada je pokušao da ga odvuče, pošteno se namučio zbog njegove težine. Da ne pominjemo komplikacije koje se mogu desiti prilikom putovanja.

Postoji novi proizvod koji bi trebalo da vam olakša muke – zove se “Bluesmart” kofer, a služi za to da vam olakša putovanje.

Blusmart kofer je dizajnirao tim iz Njujorka koji trenutno traži javno finansiranje za ovaj projekat.

Kofer se putem Blututa povezuje sa korisnikovim telefonom i omogućuje mu da ga zaključa, otključa, izmjeri težinu stvari, locira kofer i prati kuda on ide. Kofer će imati ugrađen punjač koji će moći da napuni bateriju šest puta.

Blusmart trenutno košta 195$, a tim pretpostavlja da će sa isporukom početi u avgustu sljedeće godine.

Postojaće mogućnost da unesete detalje svog lijeta tako da od kofera stalno dobijate trenutni status i lokaciju kofera tokom putovanja. Osim toga, aplikacija će provjeravati vrijemensku prognozu i preporučiti vam koju odjeću da ponesete za put.

Podizanje ručke aktivira vagu koja je ugrađena u kofer, a težina će se prikazati na aplikaciji.

Kofer će imati i mogućnost automatskog zaključavanja – senzori udaljenosti će biti ugrađeni u njega i, ukoliko se odaljite, kofer će se automatski zaključati.

Tvorci su mislili i na situaciju kada se kofer zagubi, ili ode na drugu destinaciju – postoji lokacioni softver koji će vam u bilo kom trenutku reći gdje se kofer nalazi, tako da možete da ga pronađete.

Osim toga, aplikacija će prikazivati i statistiku lijeta, vrijeme provedeno na aerodromima i stranim zemljama, pređeni kilometri i slično.

10/11/2014 15:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px