Ko koristi ove opcije na WhatsApp-u?

25/10/2016 09:09

Ko koristi ove opcije na WhatsApp-u?

Čak i ako koristite WhatsApp za svakodnevnu komunikaciju, ne mora da znači da ste do sada znali za ove (skrivene) opcije koje ova aplikacija nudi.

Osim što su skrivene, ove opcije su i korisne čime komuniciranje sa prijateljima svakog dana možete učiniti mnogo zanimljivijim.

Noćni selfie

Ako ne možete ni dan (a ni noć) bez slanja selfie fotografija putem ove aplikacije, vrijeme je da saznate i za opciju koju WhatsApp krije a koja je odlična za noćni selfie. Jednostavno – ako želite da slikate slefie u mraku – ova aplikacija će pojačati svjetlost ekrana kako bi fotografija ispala što bolje.

Skriveni seen

Ako ne želite da osoba sa kojom se dopisujete vidi da li ste otvorili ili ne poslenju poruku koju ste od nje dobili – ovu opciju možete aktivirati u podešavanjima privatnosti. Ali ako želite da pročitate poruku koju ste dobili, a pritom ne želite da osoba koja vam je poslala poruku vidi da ste je otvrili – i ovo možete izvijesti tako što ćete prvo uključiti “avionski režim”, a zatim pročitati poruku.

Ukrašen font

Zašto bi vaše poruke izgledale kao poruke svih drugih ljudi. Vrijeme je da iskoristite još jednu od malo poznatih opcija koje ima WhatsApp, a koja se odnosi na izgled teksta u poruci koji želite da pošaljete. Ako želite – dijelovi vaše poruke mogu biti boldovani (ako tekst upišete između dvije *), mogu biti i u kurzivu (ako tekst upišete između dvije _) ili precrtan (ako ga upišete između dvije ~).

25/10/2016 09:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px