Google ukida tradicionalne lozinke!

31/05/2016 16:36

Google ukida tradicionalne lozinke!

Kompanija Google stalno radi na unapređivanju svojih usluga, pa nerijetko postavlja i neke standarde kada je u pitanju bezbjednost i slično.

Upravo na tome i sada radi, a namjera je da se ukinu tradicionalne lozinke za logovanje, kakve sad najčešće koristimo na svim profilima, internet nalozima ili prilikom zaključavanja svog mobitela.

Cilj Google-a je da pronađe način da razvije tehnologiju koja će moči da prepozna pravog vlasnika pametnog telefona, koji će svoj identitet moći da dokaže na potpuno savremen način.

Tehnologija koja bi trebalo da zamjeni lozinke nazvana je TrastAPI, a služiće s višestrukim sezorima koji će se nalaziti u pametnom telefonu, zahvaljujući kojima će telefon znati da je u rukama svog pravog vlasnika ili neko drugi pokušava da se uloguje!

Operativni sistem Google Android već koristi senzore koji mogu da skeniraju lice, glas, pokrete ili lokaciju korisnika kako bi ustanovio da li treba da otključa lozinku ili ne.

Faza testiraja nove tehnologije na kojoj radi Google bi trebalo uskoro da počne, a u početku će biti isprobana u bankama, gdje bi i kasnije mogla biti od velike koristi.

31/05/2016 16:36

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px