Facebook verzija za starije telefone

13/10/2016 10:50

Facebook verzija za starije telefone

Društvenu mrežu Facebook koristi veliki broj ljudi širom svijeta, a iako se ovoj platformi može pristupiti i sa računara, ipak sve više korisnika koristi mobilnu aplikaciju.

Upravo zbo rastućeg trenda korišćenja aplikacije za pametne telefone, kompanija Facebook je odlučila da omogući pristup Facebook Messenger aplikaciji još većem broju ljudi.

Messenger Lite je aplikacija koja služi da korisnici Facebook-a sa starijim modelima mobilnih telefona ili sa sporijom internet konekcijom ipak uspiju da se dopisuju sa prijateljima preko ove društvene mreže koristeći svoj telefon.

messenger-lite

Aplikacija će u početku biti dostupna samo za Android mobilne telefone i to za korisnike u Keniji, Tunisu, Maleziji, Šri Lanki i Venecueli.

Kako bi lakše i bolje radila na starijim telefonima i prilikom lošije internet konekcije, Messenger Lite će raditi bez dodataka kao što su GIF-ovi ili video-pozivi koji troše puno podataka za prenos i prostora na mobilnom telefonu.

Ova verzija aplikacije je znatno lakša od običnog Messenger-a i zauzima manje od 10 MB, a korisnici ove aplikacije će moći da šalju poruke, naljepnice, linkove i fotografije, ali i da podijele svoju lokaciju.

13/10/2016 10:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px