Dodatak opciji Facebook Live

25/10/2016 13:13

Dodatak opciji Facebook Live

Posljednja opcija koja donijela zaista veliku promjenu na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža – Facebook-u, jeste opcija Live.

Ova opcija služi korisnicima da svim svojim prijateljima na ovoj društvenoj mreži prenesu situaciju u kojoj se nalaze uživo, zašta će svi prijatelji dobiti i obavještenje kada prenos započne.

Oni koji su već koristili Facebook Live i koji planiraju da ovu opciju koriste i dalje mogli su primijetiti neke nedostatke, odnosno – postojanje mjesta za unapređenje nekih dijelova ove opcije.

Upravo na tome je radio i Facebook koji planira da uvede opciju najave u Facebook Live koja će se sastojati od linka koji će moći da se vidi i sedam dana ranije.

Zahvaljujuću tome, moći ćete da najavite svoj prenos uživo nekog događaja na svom profilu na Facebook-u, a link na kom će se naći taj prenos svima će biti dostupan unaprijed, kako bi mogli da se pripreme za gledanje i ne propuste ni sekund.

fb-live-najava

Na ovaj način biće moguće privući veći broj gledalaca, što će u nekim poslovnim ili komercijalnim svrhama biti od izuzetne važnosti.

Zakazivanje emitovanja nalaziće se na News Feed-u gdje će svi gledaoci moći da odaberu jednokratno obavještenje koje će ih na vrijeme podsjetiti kada kreće prenos uživo koji su željeli da isprate.

25/10/2016 13:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px