Konkurs kompanije Schneider Electric za posao iz snova

04/03/2016 16:57

Konkurs kompanije Schneider Electric za posao iz snova

Kompanija Schneider Electric raspisala je konkurs za šesto po redu takmičenje u izradi poslovnih planova za ekološki osviještene studente iz cijelog svijeta.

Ovo godišnje takmičenje nosi naziv “Go Green in the City”, a u fokusu je izrada inovativnih rješenja za upravljanje energijom u pametnim gradovima.

Konkurs je otvoren do polovine aprila.

Svoju ideju na konkurs mogu prijaviti studenti mašinstva, elektrotehnike, poslovne administracije, ekonomije i ostalih srodnih fakulteta.

Najbolji takmičarski par dobiće posao u Schneider Electric-u.

Prijava svakog studentskog para mora da sadrži studiju slučaja kojom studentski parovi treba da ilustriraju svoju ideju o boljim načinima upravljanja energijom u gradovima.

Prijave, odnosno poslovni planovi se moraju odnositi na jedno od pet predloženih tema konkursa.

Na svom projektu studentski timovi koji uđu u polufinale imaće priliku da sa mentorima rade puna dva mjeseca. U tom periodu studenti moraju napisati sinopsis i izraditi video-prezentaciju svoje ekološki utemeljene poslovne ideje.

12 najboljih studentskih timova bit će predstaljeno 15. jula u Parizu, gdje će od 19. do 22. septembra učestvovati u velikom finalnom takmičenju.

Nagrada za pobjednike je VIP put oko svijeta, posjeta pogona Schneider Electrica, a biće im ponuđen i posao u ovoj kompaniji.

Schneider Electric je globalna kompanija specijalizirana za upravljanje energijom i automatizaciju, koaj posluje u više od 100 zemalja širom svijeta. Ured u našoj regiji zapošljava 65 zaposlenika u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Lokalni uredu u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu ovime pozivaju kvalifikovane studente da prezentiraju svoje ideje na aktuelnom konkursu.

Više detalja o samom takmičenju nalazi se ovdje.

04/03/2016 16:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px