Sarajevo: 13. “Vaša(r) ideja”

14/12/2016 09:30

Sarajevo: 13. “Vaša(r) ideja”

Trinaesti put po redu, u sredu, 14. decembra, održaće se konferencija “Vaša(r) ideja” u organizaciji Udruženja za kreativno učenje PLUS.

Konferencija, koja će prestaviti sjajne predavače – mlade svjetski priznate naučnike i umjetnike – održaće se u Meeting Point-u sa početkom u 19 časova.

Svojim pozitivnim pričama o uspjehu svim prisutnim predstaviće se:

  • Elma Tataragić – profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti i jedna od osnivača SFF-a
  • Nina Đumrukčić – doktorantica iz oblasti psiholingvistike i istraživačka asistentica na Heidelberg Univerzitetu, radi i na upisu studenata na ovaj prestižni fakultet

Na konferenciji će biti prikazani i filmovi učenika iz cijele BiH koji su nastali kao produkt radionica u okviru Vašara ideja tokom 2016. godine. Kreatori kratkih filmova su srednjoškolci iz različitih dijelova BiH koji su kroz jednogodišnje druženje i učenje radili i na izradi svojih filmskih uradaka.

Priče o različitim profesionalnim borbama do samoostvarenja u konceptu koji pruža Udruženje PLUS nisu zamišljene kao prilike isključivo namijenjene mladima, već za sve generacije koje su spremne napustiti utemeljene standarde koji se odavno ne propituju. Stoga su vrata konferencije “Vaša(r) ideje” otvorena za sve koji žele doći i biti dio ugodne atmosfere u kojoj je motivacija gostujućih predavača ponuditi dio vlastitog znanja i iskustva.

14/12/2016 09:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px