Back to homepage

Nik Vujičić – Citati i izreke

Nik Vujičić

Nik Vujičić je jedan od najvećih motivacionih govornika, srpskog porijekla. Rođen je u Australiji 1982. godine sa tetra-amelia sindromom, genetskim poremećajem kojeg karakteriše nedostatak sva četiri ekstremiteta. Još kao dijete prolazio je kroz izuzetno težak period, ali se na kraju izborio i pomirio sa svojim invaliditetom. Danas, održava podsticajna predavanja širom svijeta, gdje govori o životu sa invaliditetom, nadi i pronalaženju smisla života.

Pogledajte neke od njegovih najzanimljivijih izreka.

Citati i izreke – Nik Vujičić

U čemu je poenta biti potpun spolja, ali prazan iznutra?

Odreknite se života sa samosažaljevanjem u zamjenu za život sa svrhom.

Stalno se krećite naprijed, jer akcija stvara impuls, a impuls stvara nepredvidive mogućnosti.

Šta vi mislite da treba da izaberem: da budem ljut na Boga zbog onoga što ja nemam ili da mu budem zahvalan za ono što vi imate?

Strah je veći invaliditet nego nemati ruke i noge.

Zapamtite – akcija izaziva reakciju. Kada ste u iskušenju da napustite svoje snove, natjerajte sebe da pokušate još samo jedan dan, jednu nedjelju, još jedan mjesec, još jednu godinu… Bićete iznenađeni onim što se dešava kada konstantno odbijate da odustanete.

Nije kraj sve dok vi tako ne odlučite.

Moj cilj je da vas ohrabrim da prebrodite svoje probleme i teškoće, da biste mogli da pronađete svoj put do srećnog života.

Svako od nas se nada da će njegovo znanje i talenat koristiti nečemu većem od samog plaćanja računa.

Izazovi postoje da bi ojačali naša uvjerenja, a ne da bi nas pregazili.

Najprije nisam bio spreman da se suočim da ono što zaista nije u redu sa mnom nije moje tijelo, već ograničenja koja sam postavljao sebi, kao i moja ograničena verzija mojih životnih mogućnosti.

Ako ne možete da dobijete čudo, postanite jedno.

Motivacija vas vodi kroz dan, ali inspiracija vas vodi kroz život.

Možda nemam ruke kojima bih mogao da držim ruke svoje žene, ali da bih držao njeno srce, ni ne trebaju mi ruke. Njeno srce je ono što želim da držim.

Postoje dvije vrste rizika u životu: opasnost od pokušavanja i opasnost od nepokušavanja. Uvijek postoji rizik koliko god pokušavali da zaštitite sebe.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments