Back to homepage

Arnold Švarceneger – Citati i izreke

Arnold Svarceneger

Arnold Švarceneger je austrijsko-američki bodibilder, glumac i političar. Bio je 38. guverner Kalifornije od 2003-2011. godine. Kao mlad, imao je uspješnu karijeru bodibildera ali je kasnije stekao svjetsku slavu u Holivudu kao glumac akcionih filmova. Najpoznatiji filmovi u kojima igra glavnu ulogu su: “Terminator”, “Predator”, “Konan Varvarin”, “Put oko svijeta za 80 dana”, “Turbo tata” i mnogi drugi.

Pogledajte neke od njegovih najzanimljivijih izreka.

Citati i izreke – Arnold Švarceneger

Moje tijelo je poput doručka, ručka, večere. Ne razmišljam o njemu, jednostavno ga imam.

Pomozite drugima, i garantujem vam da ćete dobiti najveću nagradu – bogatstvo i smisao života.

Bodibilding sam napustio onog trenutka kada sam shvatio da sam dostigao najdalju granicu do koje mogu da idem. Isto će biti i sa mojom filmskom karijerom. Kada osjetim da je pravi trenutak, posvetiću se služenju svojoj zemlji. Smatram da je najveća čast služiti svom narodu i svojoj zemlji.

Posljednja tri od četiri ponavljanja tokom vježbi su ono što vodi ka porastu mišića. Bol je ono što razdvaja šampiona od nekoga ko nije šampion. Upravo to je ono što nedostaje većini ljudi, snaga da nastave i pored bola bez obzira na posljedice.

Otpor sa kojim se fizički borite u teretani i otpor sa kojim se borite kroz život su ono što čini jake ličnosti jakim.

Nešto najgore je biti isti kao i svi drugi.

Ono sa čime se suočavamo često izgleda nesavladivo. Međutim, tolike godine treninga i takmičenja su me naučile nečemu. Sva ta ponavljanja kada sam mislio da neću moći da podignem ni gram više naučila su me da smo zapravo mnogo jači nego što to mislimo.

Bodibilding je poput svakog drugog sporta. Ukoliko želite da uspijete, morate se stoprocentno posvetiti treningu, ishrani i mentalnom pristupu.

Ne postoji ništa važnije od obrazovanja. Tu je ulog najveći. Naša budućnost zavisi od kvalitetnog obrazovanja u sadašnjosti.

Hrabrost u politici nije isto što i političko samoubistvo.

Do kraja svog života neću zaboraviti dan kada sam u svojoj 21. godini podigao ruku i položio građansku zakletvu. Znate li koliko sam bio ponosan? Bio sam toliko ponosan da sam cijeli dan šetao sa američkom zastavom na ramenima.

Um je granica. Dokle god uspomoć uma možete sebe da vidite kako ste uspjeli, to znači da to možete i da ostvarite.

Svi imamo veliku unutrašnju snagu. Snaga je vjera u sebe. Postoji stav za pobjeđivanje. Morate sebe vidjeti kako pobjeđujete, prije nego što stvarno pobijedite. I morate biti gladni. Morate željeti pobjedu.

Dobre stvari se ne događaju slučajno. Svaki san sa sobom nosi određene rizike, posebno rizik neuspjeha.

Snaga ne proizilazi iz pobjede. Mučenje razvija snagu. Kada prevaziđete nedaće i odlučite da se ne predate, tada pronalazite snagu.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments