Back to homepage

Akademija dramskih umjetnosti – Tuzla

Adresa: Zavnobiha 2, Tuzla
Telefon: 035/277-690
Website: www.adu.untz.ba
Email: damir.altumbabic@untz.ba

Akademija dramskih umjetnosti se nalazi u Tuzli i osnovana je 1998. godine. Postoje dva ciklusa studija. U okviru prvog ciklusa studija postoji studijski program – Gluma koji je u trajanju od 4 godine. U okviru drugog ciklusa studija postoji takođe studijski program – Gluma, koji traje 1 godinu.

SMJEROVI

OSNOVNE AKADEMSKE STUDIJE (4 godine)

  • Gluma

MASTER AKADEMSKE STUDIJE (1 godina)

  • Gluma

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA

Pravo na polaganje prijemnog ispita stiču svi kandidati sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom. Rangiranje se vrši na osnovu uspjeha u srednjoj školi i rezultata prijemnog ispita.

Na prijemnom ispitu na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli, prijemni ispit na studijskom programu Gluma, sastoji se iz tri dijela:

  • kvalifikacioni ispit
  • rad u užem izboru
  • završni-eliminacioni ispit.

🎓Konkurs za upis 2019/2020

Prijemni ispit donosi maksimalno 80 bodova. 1. kvalifikacioni ispit donosi maksimalno 30 bodova. 2. rad u užem izboru je praktičan rad sa kandidatima iz oblasti studijskog programa, a boduje se kao sastavni dio završnog-eliminacionog ispita. 3. završni-eliminacioni ispit donosi maksimalno 50 bodova. Predmeti koji se boduju po pojedinačnim kriterijima su: Bosanski/Hrvatski/Srpski jezik i Historija/Povijest.

BROJ MJESTA

Naziv studijskog programa Budžet Samofinansiranje Ukupno
Gluma
10
5
15
UKUPNO 10 5 15

Pogledajte još

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavijestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Pretraga

ITEP300x250px