Pravila oblačenja zaposlenih u Dizniju

22/03/2018, 14:49

Pravila oblačenja zaposlenih u Dizniju

Bez obzira koja je vaša uloga, kada radite u Dizniju, uvijek ste u centru pažnje.

Baš iz tog razloga, Dizni ima striktna pravila ponašanja ali i odijevanja. U nastavku saznajte šta je apsolutno zabranjeno, a šta obavezno kada radite u Dizniju.

Pravila za zaposlene u Dizniju

  1. Dezodorans- budući da u Diznilendu, maskote cio dan stoje na suncu i grle se i fotografišu sa nekoliko hiljada ljudi. Iz tog razloga, još šezdesetih godina, donijeto je pravilo da zaposleni obavezno moraju da koriste antiprespirant, kako ne bi došlo do neprijatnih mirisa ni u jednom trenutku.
  2. Dizni je veoma strog i kada je donji veš u pitanju, pa tako on mora biti neutralnih boja. Takođe, potkošulja ne smije da se vidi i ne smije da ima rukave.
  3. U Diznilendu, gledanje nekog u oči je obavezno, pa je tako nošenje naočara za sunce zabranjeno, jer se smatra nepristojnim.
  4. Kada je u pitanju manikir, dame ne smiju da nose lakove za nokte jarkih boja, te lak mora biti neutralan.
  5. Dlake na licu moraju biti lijepo uređenje, u zavisnosti od lika kojeg glume, a ekstremni stilovi kada je brada u pitanju su zabranjeni.
  6. Zaposleni u Dizniju ne smiju da imaju tetovaže na vidljivim mjestima, a uz to zabranjeni su i pirsinzi i implantati u koži, osim naravno na ušima.
  7. Standardna i dozvoljena frizura za radnike u Dizniju jeste “konjski rep” ili kosa do ramena. Nisu dozvoljene pletenice ni ukrasi u kosi, osim ako ne glumite Pokahontas ili Zlatokosu.
  8. Takođe, radnicima je zabranjeno da nose helanke, džins i vunu.
  9. Prstenje, narukvice, minđuše i lančići moraju biti u skladu sa Dizni protokolom, a više od jednog prstena na ruci se ne preporučuje.
  10. Na kraju, Dizni radnici moraju uvijek da se smješe, jer sve vrijeme dok su na poslu, na pozornici su.

Povezane objave

22/03/2018, 14:49

Komentar(a)

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*